Tgrt Haber

Bir taşla iki kuş

30 Nisan 2024 08:12 | Güncelleme :30 Nisan 2024 08:44

Kritik Adana deplasmanını da geride bırakan Galatasaray, Fenerbahçe ile arasındaki 4 puanlık farkı koruyarak, zafere yürüyor.

Süper Lig’in bitimine 4 hafta kala teknik direktör Okan Buruk, konsantrasyonu elden bırakmıyor. Hoca, son düdüğe kadar aynı oyun disipliniyle sahaya çıkacaklarını ve maç maç hedefe ulaşacaklarını her fırsatta öğrencilerine hatırlatıyor.

Artık sezon sonu geliyor. Şöyle bir geniş pencereden baktığımızda saha içerisinde kalan takım, avantajı ve psikolojik üstünlüğü elde etmiş oldu; yani Galatasaray.

Bütün tuşlara basmak!

Saha dışarısında daha fazla mesai harcayan ve harcamaya devam eden Fenerbahçe ise bu sezon bütün tuşlara basarak sezonu şampiyon tamamlanın hayalini yaşadı/yaşıyor. Yönetimi, futbolcusu ve hocası tamamen dikkatini saha dışına vermişken nasıl şampiyonluk gelsin ki? En sonki olay ise Mert Hakan Yandaş’ın, sosyal medya hesabından yaptığı yakışıksız açıklama.

Hedefe odaklanmış bir takımın oyuncusu bunları yapmamalı. Kaldı ki Galatasaray ile oynanacak bir maç varken. (Akıllara gelen ilk soru; Fenerbahçe bu maça da mı çıkmayacak?) Tekrar ediyorum saha içinde kalmayı beceremeyen bir takımın zafere ulaşması çok çok zor. Unutmayın iyiler mutlaka kazanır.

Hedef çifte kupalı tören

Galatasaray, sezonu şampiyon tamamlaması halinde çifte kupayı havaya kaldıracak. Yani bir taşla 2 kuş vurmuş olacak. Süper Kupa’yı kazanmasına rağmen henüz kutlama yapmayan sarı-kırmızılı takımın önceliği lig şampiyonluğu. Şöyle bir ihtimal de var: Süper Lig’in 37. haftasında evinde Fenerbahçe’yi ağırlayacak Galatasaray, bu mücadelenin sonunda Süper Kupa kutlaması da yapabilir. Fenerbahçe ise bu kez acı tabloyla karşı karşıya kalabilir...

Yazımı sonlandırmadan önce Süper Lig’e yükselen Göztepe’yi de kutlamak isterim. Göztepe bu lige her zaman keyif katmıştır.

Bizleri güzel bir deplasman daha bekliyor olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.