Tgrt Haber

Futbolumuz FIFA pençesinde, Büyükekşi için çanlar çalıyor…

30 Mart 2024 11:07 | Güncelleme :30 Mart 2024 11:34

Fenerbahçe tarihi günlerden geçiyor. Başkan Ali Koç alıştığımız liderliklerden farklı bir model ile ilerliyor. Ben dedim oldu modeli ile değil tüm camianın sesini duyacağı şekilde bir politika ile toplantıdan toplantıya koşuyor. Fenerbahçe’nin her kesiminin sesini dinliyor ve ortak akıla ulaşmaya çalışıyor.  

Tüm bunlar olurken TFF’de en ufak bir kıpırdanma yok. Hala PR işlerini yapan çalışanları belirli gazetecilere Fenerbahçeli oyuncuların ne kadar ceza alacağını sızdırarak kamuoyunu hazırlamaya çalışıyor.

Fenerbahçe’nin olmazsa olmaz koşulu olan yabancı hakem için bir girişim şu ana kadar duyulmadı. Böyle giderse Fenerbahçe ilk eylemi olarak yabancı hakem istediği Galatasaray maçında bu talebi gerçekleşmezse maça ya çıkmayacak ya da U19 takımı ile çıkacak.  Mehmet Büyükekşi Türk futbolunun gelmiş geçmiş en kötü TFF Başkanı olmak ve böyle tarihe geçme konusunda kararlı görünüyor…

Göreve geldiğinden beri neler olmadı ki?

Galatasaray lehine ofsaytımsı skandalı, 
3 MHK değişimi, 
Lale Orta’ya edilen küfürler sonrası temsilci raporlarının hasıraltı edilip Galatasaray’ın cezalandırılmaması,
Hakemlere kurulan aşırı baskı sonucu işlerin her gün kötü gitmesi, 
Galatasaray’ın kaybettiği maçlardan sonra TFF’de tüm MHK üyelerinin azarlanması,
Çarpıcı PFDK ve Tahkim kararları (Icardi’nin tedbirsiz sevki, itirafına rağmen Beşiktaş maçında oynaması için hızlı bir şekilde cezasının verilmesi)
Verilecek cezaların Galatasaray’a sızdırılması (Erden Timur daha geçen gün Fenerbahçe’den ceza verilecek oyuncu sayısı 3’e düştü dedi) 
Dursun Özbek ile bir haftada 2 kez gizlice buluşma.
Kendisini ziyaret edene kulüp başkanlarına Ali Koç aleyhine konuşmalar. 
Ali Koç’un yanında Ali Koç’u övüp Dursun Özbek’e sallamalar.
Yine Ali Koç’a hakem toplantısı olmadı demesi ve çıkan görüntülerle bu toplantının olduğunun ortaya çıkması ve daha da kötüsü kendisinin de katıldığının ortaya çıkması. 
O toplantıda Abdulkadir Bitigen’in VAR’dan verdiği penaltının doğru olmadığını itiraf etmesi, VAR hakemi Özgür Yankaya’nın oyuncular itiraz edince verdim demesi…
Geçen sezon Galatasaray’ın şampiyonluk kutlamasında kupayı verip gitmesi beklenirken 1 saat kutlamalarda kalması… En az Galatasaraylı yöneticiler kadar mutlu olması.
Riyad’da ertelenen süper kupa sonrası Ankara’ya Ali Koç’u şikayet etmesi. Fenerbahçe’yi işaret etmesi. Ali Koç bunu kendisine sorduğunda ve ilk açıklamanın Galatasaray tarafından geldiğini söylediğinde bundan haberininin olmadığı yalanını söylemesi…

Kısacası dostlar bu adam neresinden tutsanız elinizde kalıyor.  Bu adam Türk futbolunun en karanlık iki yılının en büyük aktörü…Bu adam Türk futbolunu 2 yılda 20 yıl geriye götüren, kardeşi kardeşe düşman eden, hakemlerin tamamen bitmesine neden olan, bir kulübü beceriksiz bir aleniyetle koruyan çok farklı biri…
Bu adam Türk futbolunun katlini gerçekleştiren tersten bir başarı hikayesi yazan biri…

Ve bu adam 20 kulübün 19’unun istemediği ancak ne tesadüftür ki sadece resmi sitesinden istifasını isteyen Galatasaray’ın desteklediği bir TFF Başkanı. 

Bir takımı kollamayı o kadar yüzüne gözüne bulaştırdı ki o takım bile dikkatleri üzerinden kaçırmak için kendisini istifaya davet etti. 

Ve bu adam son icraatını yaparak Türk Futbol’unu toprağa gömerek ayrılacak. FIFA Başkanı, Uluslararası futbolcular birliği Fenerbahçeli futbolculara yapılan saldırıyı kınarken ve faillerin en kısa zamanda cezalandırılmasını isterken olayı gerçekleştirenlerden çok Fenerbahçeli futbolculara ceza verdirerek Türk futbolunu infilak ettirip TFF’den gidecek. Ancak o gidince yerine FIFA’nın normalleştirme komitesi gelirse hiç şaşırmayın. FIFA futbolumuzu mercek altına almış durumda ve Trabzon’daki olaylar sadece Fenerbahçe’nin değil FIFA’nın da bardağının taşmasına neden olabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İshak AYGÜN18 Nisan 2024 12:41

Mükemmel bir yazı kaleme almışsınız. TEBRİKLER, TEŞEKKÜRLER..

As olan Fenerbahçe 1 Nisan 2024 06:01

Ülke futbolunu iki senede biteren bir adamdan ne beklenir ki eğer Fenerbahçe ceza verilirse FIFA bu durama el atar ki atmalı insanların sinir uçları ile oynuyorlar resmen

Soner baba30 Mart 2024 21:22

Evet yazdıklarınıza bire bir katılıyorum ama neden halen duruyor bu adam neden istifa etmedi (neden) lerle dolu bir 2 yıl Ben FENERBAHÇE'MİN sonuna kadar gitmesini istiyorum sezon bittiğinde ise direk avrupadan bir kulüp alınıp orada devam etmeliyiz kirli ellerin ekranlardan temizlenmedigi muddetce bu böyle devam edecek başta YAKUP CINAR ve onun gibiler temizlenmeli

SÜREYYA ULUCA30 Mart 2024 13:11

Fenerbahçeli futbolculara ceza verilirse tüm yabancı futbolcular Türkiye Futbol Federasyonunu boykot ederek maçlara çıkmamaları sağlanmalıdır!